Monday, November 19, 2012

ၾကက္ေပါင္းရည္

ဒီတခါေတာ့ ၾကက္ေပါင္းရည္ ခ်က္ပါမယ္။

သူက အခုတေလာ ႏုန္းႏုန္းေနတယ္လို႔ ေျပာတာနဲ့ သူ႔အတြက္ အားရိွေအာင္ ၾကက္ေပါင္းရည္လုပ္ေကြ်းျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။

တခါမွလည္း မေပါင္းဖူးဘူး ဆိုေတာ့ ထံုးစံအတိုင္း အညႊန္းေတြ ရွာရတာေပါ့။ ၾကက္ေပါင္းရည္ကို ျမန္မာလိုရွာတာ သိပ္မေတြ႔ဘူး။ ၾကက္ေပါင္းဟင္းကိုပဲ ေတြ႔တယ္ဆိုေတာ့ ဘိုလိုရွာရတာေပါ့။ ဘိုလိုရွာေတာ့ ေတြ႔ပါတယ္။ ဒါမဲ့ ထပ္ပီးေတာ့ အမတစ္ေယာက္ဆီ ေမးေတာ့ လုပ္နည္းသိပီး စိတ္တိုင္းက် သြားပါတယ္။

ၾကက္ေပါင္းရည္ ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ ၾကက္အေကာင္လိုက္ လိုပါတယ္။
ၾကက္ကိုယ္တံုးလံုးေလး
ပထမဦးစြာ ၾကက္အေကာင္လိုက္ကို  အကၤ်ီခြ်တ္ အဲ..အေရခြံခြါလိုက္ပါ။ ပီးလ်ွင္ ၾကက္ကိုယ္ထည္အပါအဝင္ ၾကက္ကိုယ္တံုးလံုးၾကီးကို ေရေသခ်ာေဆးပါ။ ကိုယ္ထည္မွာ ကပ္ေနေသာ ၾကက္အဆီမ်ားကို ေသခ်ာဖယ္ပါ။ကိုယ္ကေတာ့ ဖယ္တာ သိပ္မစင္ဘူးထင္တယ္။ ပီးလ်ွင္ ဆား ဆႏြင္း ငန္ျပာရည္နဲ့ ေသခ်ာနယ္ပီး မိနစ္၂၀  ၃၀ေလာက္ ႏွပ္ထားလိုက္ပါ။


ရွက္ေနလို႔ အပ္ခ်ည္ၾကိဳးေလးနဲ႔ လံုမလားလို႔ ခ်ည္လိုက္တာ..
ထိုအခ်ိန္မွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ ဂ်င္းကို လီွးပါ။ ကိုယ္ကေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴကို အလံုးလိုက္ အမႊာလိုက္ေလး ကိုယ္ထည္မွာ ထည့္ပါတယ္။ ေျပာတဲ့ အမကေတာ့ ေထာင္းထည့္ပါတဲ့။ ဂ်င္းကိုလည္း ပါးပါးလီွးပီး ကိုယ္ထည္မွာ ထည့္ပါတယ္။ ၾကက္က အေရခြံ ဖယ္လိုက္ေတာ့ ေပါင္ႏွစ္ေခ်ာင္းက ကားသြားတာနဲ႔ အရွက္ဖံုးေအာင္..အဲ.. ၾကက္ကားယားၾကီး ျဖစ္ေနတာနဲ႕ အပ္ခ်ည္ၾကိဳးနဲ႔ ၾကက္ေျခေထာက္ကို ၂ေခ်ာင္းပူးခ်ည္လိုက္ပါတယ္။ ၾကက္တေကာင္လံုးဆံ့ေသာ ပန္းကန္လံုး တလံုးမွာ ထည့္ပီး သကာလ ရိုးရိုးအိုးမွာ ေရ အနဲငယ္ထည့္ပါတယ္။

အဆိုပါ ေရထည့္ထားသည့္ အိုးထဲကို ၾကက္ထည့္ထားေသာ ပန္းကန္လံုးထပ္ထည့္ပါတယ္။
ပီးလ်ွင္ မီးနဲနဲ နဲ႔ အိုးဖံုး ဖံုးပီး ပစ္ထားလိုက္ပါ။ အဖံုးကို သြားမဖြင့္ပါနဲ႔။ အဖံုးရဲ့ အေငြ႔က ၾကက္ ထည့္ထားေသာ ပန္းကန္လံုးထဲကို က်လာတဲ့ အရည္သည္ ၾကက္ေပါင္းရည္ ျဖစ္ပါသည္။ မိနစ္ ၄၀ ၄၅ မိနစ္ၾကာေသာအခါ မီးပိတ္လိုက္ပါ။ က်က္ပါပီ။ အိုးဖံုးကို ၅မိနစ္ေလာက္ဆက္ပီး မဖြင့္ပဲ ထားပါ။

ၾကက္တေကာင္လံုး ေပါင္းမွ အရည္က ပန္းကန္လံုး တလံုးစာ အျပည့္မရပါ။



ၾကက္ေပါင္းရည္ဆိုတာ ပန္းကန္ထဲကေပါ့

ကိုယ္ကေတာ့ ဆီေတြသိပ္မ်ားေနလို႔ အဆိုပါအရည္ကို  ေရမဆိုစေလာက္ထပ္ထည့္ပီး ဆားထပ္ထည့္ကာ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလး ခပ္လိုက္ပါသည္။

အသားကိုေတာ့ ခက္ရင္း ဓားနဲ႔လီွးကာ တံုးလိုက္ပါသည္။ ပီးမွ အေပၚကေန ၾကက္ေပါင္းရည္ေလး ျဖန္းလိုက္တဲ့အခါ စားခ်င့္စဖြယ္ ျဖစ္သြားပါသည္။ ေတာ္ေတာ္ အရသာရိွပါသည္။
အသားေလးက ႏူးညံ့ပီး အရည္က အမွန္တကယ္ အရသာရိွ

အရည္ကို ေသာက္ပီး အသားကို ယိုးဒယားေဆာ့စ္ ႏွင့္ စားပါက အလြန္ေကာင္းပါသည္။ အဆင္ေျပလ်ွင္ လုပ္စားၾကည့္ပါေလ..။

ၾကက္တေကာင္မွ ၃၅၀ ယန္း... လုပ္ရတာလဲ မခက္ေတာ့ မၾကာမၾကာ လုပ္စားျဖစ္မည္ထင္ပါသည္။ း)

မွတ္ခ်က္။ ထမင္းႏွင့္မစားရပါ။ း)



No comments:

Post a Comment