သူက အခုတေလာ ႏုန္းႏုန္းေနတယ္လို႔ ေျပာတာနဲ့ သူ႔အတြက္ အားရိွေအာင္ ၾကက္ေပါင္းရည္လုပ္ေကြ်းျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။
တခါမွလည္း မေပါင္းဖူးဘူး ဆိုေတာ့ ထံုးစံအတိုင္း အညႊန္းေတြ ရွာရတာေပါ့။ ၾကက္ေပါင္းရည္ကို ျမန္မာလိုရွာတာ သိပ္မေတြ႔ဘူး။ ၾကက္ေပါင္းဟင္းကိုပဲ ေတြ႔တယ္ဆိုေတာ့ ဘိုလိုရွာရတာေပါ့။ ဘိုလိုရွာေတာ့ ေတြ႔ပါတယ္။ ဒါမဲ့ ထပ္ပီးေတာ့ အမတစ္ေယာက္ဆီ ေမးေတာ့ လုပ္နည္းသိပီး စိတ္တိုင္းက် သြားပါတယ္။
ၾကက္ေပါင္းရည္ ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ ၾကက္အေကာင္လိုက္ လိုပါတယ္။
ၾကက္ကိုယ္တံုးလံုးေလး |
ရွက္ေနလို႔ အပ္ခ်ည္ၾကိဳးေလးနဲ႔ လံုမလားလို႔ ခ်ည္လိုက္တာ.. |
အဆိုပါ ေရထည့္ထားသည့္ အိုးထဲကို ၾကက္ထည့္ထားေသာ ပန္းကန္လံုးထပ္ထည့္ပါတယ္။
ပီးလ်ွင္ မီးနဲနဲ နဲ႔ အိုးဖံုး ဖံုးပီး ပစ္ထားလိုက္ပါ။ အဖံုးကို သြားမဖြင့္ပါနဲ႔။ အဖံုးရဲ့ အေငြ႔က ၾကက္ ထည့္ထားေသာ ပန္းကန္လံုးထဲကို က်လာတဲ့ အရည္သည္ ၾကက္ေပါင္းရည္ ျဖစ္ပါသည္။ မိနစ္ ၄၀ ၄၅ မိနစ္ၾကာေသာအခါ မီးပိတ္လိုက္ပါ။ က်က္ပါပီ။ အိုးဖံုးကို ၅မိနစ္ေလာက္ဆက္ပီး မဖြင့္ပဲ ထားပါ။
ၾကက္တေကာင္လံုး ေပါင္းမွ အရည္က ပန္းကန္လံုး တလံုးစာ အျပည့္မရပါ။
ၾကက္ေပါင္းရည္ဆိုတာ ပန္းကန္ထဲကေပါ့ |
ကိုယ္ကေတာ့ ဆီေတြသိပ္မ်ားေနလို႔ အဆိုပါအရည္ကို ေရမဆိုစေလာက္ထပ္ထည့္ပီး ဆားထပ္ထည့္ကာ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလး ခပ္လိုက္ပါသည္။
အသားကိုေတာ့ ခက္ရင္း ဓားနဲ႔လီွးကာ တံုးလိုက္ပါသည္။ ပီးမွ အေပၚကေန ၾကက္ေပါင္းရည္ေလး ျဖန္းလိုက္တဲ့အခါ စားခ်င့္စဖြယ္ ျဖစ္သြားပါသည္။ ေတာ္ေတာ္ အရသာရိွပါသည္။
အသားေလးက ႏူးညံ့ပီး အရည္က အမွန္တကယ္ အရသာရိွ |
ၾကက္တေကာင္မွ ၃၅၀ ယန္း... လုပ္ရတာလဲ မခက္ေတာ့ မၾကာမၾကာ လုပ္စားျဖစ္မည္ထင္ပါသည္။ း)
မွတ္ခ်က္။ ထမင္းႏွင့္မစားရပါ။ း)
No comments:
Post a Comment