ၾကက္ေျခေထာက္ ခ်ဥ္စပ္ ကို ျမန္မာျပည္ျပန္တုန္းက အကင္ဆိုင္မွာ စားျဖစ္တာမ်ားပါတယ္။ အကင္ဆိုင္ကေတာ့ တံုယန္းမပါပဲ ရိုးရိုးခ်ဥ္စပ္ေလးေပါ့။
ၾကက္ေျခေထာက္ အေၾကာင္းမေျပာခင္ ၾကက္ေျခေထာက္ စားျဖစ္ေသာ ရာဇဝင္ကို မွတ္တမ္းတင္ခ်င္ပါေသးတယ္။
ၾကက္ဆိုလ်ွင္ အရိုးၾကိဳက္တဲ့ ကိုယ္ဟာ ၾကက္ေျခေထာက္ႏွင့္ ၾကက္ေခါင္းကို လံုးဝ မစားရဲခဲ့ပါ။ သို႔ေသာ္...
၂၀၀၃ ခုႏွစ္ကထင္သည္။ ကိုယ္ ဂ်ပန္လုပ္ေဖာ္ကိုင္ဖက္မ်ားႏွင့္ ဆီဒိုးနားေဟာ္တယ္မွာ ေန႔လည္စာ သြားစားခဲ့သည္။ အစားအေသာက္ ေသာင္းက်န္းေသာ ကိုယ့္ကို ၾကက္ေျခေထာက္စားၾကည့္ဖို႔ တိုက္တြန္းေတာ့ ကိုယ္ မရဲတရဲ စားၾကည့္ပီး သိပ္ၾကိဳက္သြားသည္။ အဲ့ဒီက စလို႔ ကိုယ္လဲ ၾကက္ေျခေထာက္ကို စားေတာ့သည္။ ျမန္မာျပည္မွာ ေနတုန္းေတာ့ ထူးထူးေထြေထြ ဝယ္မစားျဖစ္ပါ။ အိမ္က ေစ်းသြားလို႔ ၾကက္တေကာင္ ဝယ္လ်ွင္ ေျခေထာက္ ၂ေခ်ာင္းပါသလို အဆစ္ကို ေျခေထာက္ႏွင့္ေတာင္ပံ တစ္ေခ်ာင္းေခ်ာင္းရသည္ မဟုတ္ပါလား။ဤကား ၾကက္ ေျခေထာက္ စ စားျဖစ္ရျခင္း အေၾကာင္းအရင္း။
အခု ၾကက္ေျခေထာက္ဟင္းစခ်က္ပါေတာ့မယ္..
ၾကက္ေျခေထာက္ကို ေရမေဆးခင္ လက္သဲေလးေတြကို ခုတ္ျပစ္လိုက္သည္။ ပီးေတာ့မွ ေရေသခ်ာေဆးသည္။ ဆား ဆႏြင္း ငန္ျပာရည္ႏွင့္ ၾကက္ေျခေထာက္ကို နယ္ကာ နာရီဝက္ေလာက္ ႏွပ္ထားသည္။ အဲ့သည္ေနာက္ ေပါင္းအိုးမွာ ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ မီးနည္းနည္း ႏွင့္ ပစ္ထားလိုက္သည္။ မိနစ္ ၃၀ေလာက္ၾကာေတာ့ ေရထည့္ပီး အေပါ့အငန္ျမည္းသည္။ ခ်က္တုန္းကေတာ့ ျမန္မာျပည္မွာ စားသလို ခ်ဥ္စပ္ဆိုေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းလီွးထည့္ကာ သံပုရာသီးညွစ္သည္။ ဒါကို သူက တံုယန္းေလးပါထည့္ဆိုေတာ့ တံုယန္းထည့္လိုက္ေတာ့ တံုယန္းနံ့သင္းသည့္ စားခ်င္စဖြယ္ ၾကက္ေျခေထာက္ စြပ္ျပဳတ္ေလး ျဖစ္သြားသည္။
ရာသီဥတုေအးေအးမွာ ပူစပ္ပူေလာင္ ၾကက္ေျခေထာက္ စြပ္ျပဳတ္ကေလး ေသာက္ ရင္း အရိုးေလးကိုက္ၾကည့္ပါ။ အပ်င္းေျပတာေပါ့။ သူကေတာ့ ဗိုက္မဝပဲ အလုပ္ရွုဳပ္တယ္တဲ့...။ ပီးေတာ့ သူပဲ အမ်ားဆံုးအားေပးတာ။ း)
စကားမစပ္။ ဝက္ေျခေထာက္ေရာ ၾကက္ေျခေထာက္မွာ ပါတဲ့ ထုပ္ထုပ္အျဖဴအရြတ္ကေလးေတြက ကိုလာဂင္ အမ်ားဆံုးပါလို႔ မိန္းမေတြအတြက္ ေကာင္းတယ္ေနာ့္..။
No comments:
Post a Comment