အဲ့ဒီေန႔ကေပါ့.. သရက္ခ်ဥ္သုတ္၊ ပဲနီေလးဟင္း နဲ႔ ဘာမ်ားခ်က္ရင္ ေကာင္းမလဲလို႔ ထံုးစံအတိုင္း အၾကံဥာဏ္ ေတာင္းျဖစ္ေတာ့ ဝက္သားနီဟင္းခ်က္ဖို႔ ျဖစ္လာတယ္။ ဟမ္.. ဝက္သားကုန္းေဘာင္ဆိုပီး ဘယ္လိုလုပ္ ဝက္သားနီျဖစ္လဲလို႔ စဥ္းစားေနလား။ မေတြးပါနဲ႔ ဆက္ဖတ္လိုက္ရင္ အဆင္ေျပသြားပါလိမ့္မယ္။
ဝက္သားနီဆိုေတာ့ အာရံုမွာ ေရးေရးေပၚလာတာက လြန္ခဲ့တဲ့ ဆယ္စုႏွစ္၁ခုေလာက္က သူငယ္ခ်င္းအေဆာင္ကို လိုက္သြားေတာ့ သူခ်က္ေကြ်းရင္း ေျပာတာက ဝက္သားကို ခ်ခါနီးမွာ သၾကားထည့္ရင္ ဝက္သားေလးကနီသြားတယ္တဲ့။ အဲဒါကို ဝက္သားနီခ်က္လို႔ ေခၚသတဲ့။ ဒါမဲ့ ခ်က္မဲ့ေန႔က သူငယ္ခ်င္း ကိုေမးတာက်ေတာ့ သူက မန္က်ည္းသီးထည့္ မထည့္ခ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္တဲ့။ ရမ္းသမ ဆရာမၾကီး ေတြးရပီေပါ့။ ဒါနဲ႔ အြန္လိုင္းကိုလဲ မပယ္နဲ႔ ဆိုတဲ႔ စကားအတိုင္း အြန္လိုင္းမွာ ဟိုဒီေမႊေနာက္ေတာ့ ေတြ႔ပါတယ္။ သံုးထပ္သားၾကီးကို ဝက္သားနီခ်က္ ခ်က္နည္းေတြ။ အင္း..ဒီေတာ့ ကိုယ္လဲ ေရာသမနည္းနဲ႔ခ်မဟဲ့ ဆိုပီး ေရခဲေသတၱာကို အဖြင့္မွာေတာ့ က်န္ရိွေနတဲ့ ဝက္သားက လက္သီးဆုပ္ကေလး လွမ္းျပတယ္။ နင္ခ်က္ခ်င္တဲ့ ဝက္သားနီေတာ့ မရဘူးေဟ့။ လီွးလိုက္ရင္ ၄တံုးေလာက္ရမဲ့ဟာဆိုပီး ေလွာင္ေနေတာ့ ဒီကလဲ ဘာရမလဲ စိတ္နာနာနဲ႔ ဝက္သားနီေတာ့ မခ်က္ဘူး နင့္ကို ကုန္းေဘာင္ေၾကာ္ လုပ္မဟဲ့ဆိုပီး စိတ္ကူးကို ရုတ္ခ်ည္းေျပာင္းပစ္လိုက္တာေပါ့။ ဒီလိုနဲ႔ ကိုယ္ခ်က္မဲ့ဟင္းက ဝက္သားကုန္းေဘာင္ေၾကာ္ ျဖစ္သြားေလရဲ့။
အမွန္ဆို ဝက္ကုန္းေဘာင္ဆိုတာ အသားၾကီးပဲ ေၾကာ္တာ ေတြ႔ဘူးတာပဲ။ (ဆိုင္မွာစားရတာ ေျပာတာ)
ကိုယ့္ဝက္သားက ၃ထပ္သားကို မ်က္စိမိွတ္ပီး ကုန္းေဘာင္လုပ္တာ ။ ဘာျဖစ္လဲ။ ငါ ဗိုလ္ပဲ။လာထား... ဘီလိုခ်က္ရပါ့ဆိုပီး.. ေရွးထံုး..အဲ အြန္လိုင္းကို မပယ္ပဲနဲ႔ ရွာလိုက္ေတာ့ တီတီဆြိ ရဲ့ၾကက္သား ကုန္းေဘာင္ေၾကာ္ သြားေတြ႔ေလရဲ႕။ သူလို အကုန္ေတာ့ မတူေပမဲ့ ဘာကိုလုပ္လုပ္ စုတုျပဳ ပညာရွင္ပီပီ ရမ္းသမခ်က္ပါေတာ့မယ္။
ဝက္သားေတြကို အေနေတာ္ လက္သန္းတဆစ္စာေလာက္ ျဖတ္လိုက္ပါတယ္။ ထံုးစံအတိုင္း ဆားဆႏြင္းနယ္ပါတယ္။ ပီးေတာ့ အသီးအရြက္ဘာရိွလဲ ၾကည့္လိုက္ေတာ့ မုန္လာဥနီရိွတယ္။ ျခံထဲက ၾကက္သြန္ျမိတ္ရယ္ေပါင္းေတာ့ အိုေကပီေပါ့။ ငရုတ္သီးအေျခာက္ကိုလဲ ဆီနဲ႔လိွမ္႔ဖို႔ ထုတ္လိုက္တယ္။ တီဆြိကေတာ့ သူက ေဆာ့စ္ကို သတ္သတ္လုပ္တယ္။ ကိုယ္ကေတာ့ ကိုယ့္မွာရိွတဲ့ဟာနဲ႔ ျဖစ္သလိုလုပ္ပါတယ္။ ကိုယ့္ရဲ့ေဆာ့စ္ကေတာ့ ပရိုေတြ ၾကားရင္ ဖ်ားသြားမယ္ထင္တယ္။
ပထမဆံုး ေကာ္မွဳန္႔ကို အရည္ေဖ်ာ္ ပဲငန္ျပာရည္ အၾကည္ေလးနဲနဲထည့္ သၾကားထည့္ ပီး ဆားဆႏြင္းနဲ႔ မိနစ္၂၀ေလာက္ႏွပ္ထားတဲ့ ဝက္သားကို နယ္လိုက္ပါတယ္။
မုန္လာဥနီကို မၾကီးမငယ္ အေခ်ာင္းေလးေတြ တံုးလိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ကိုလဲ လက္ဆစ္ေလာက္ေလးေတြ ျဖတ္ လိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီကိုလဲ ေလးေထာင့္ အေနေတာ္ေလးျဖစ္ေအာင္လီွးလိုက္ပါတယ္။
ခ်က္ပါေတာ့မယ္။
ပထမ ငရုတ္သီးကို ေၾကာ္ပါတယ္။ ေနာက္ေတာ့ ဆီထပ္ထည့္ပီး ဂ်င္းအနည္းငယ္ကို ေခ်ပီးထည့္လိုက္ပါတယ္။ပီးေတာ့မွ ဝက္သားထည့္ပါတယ္။ မီးျမွင္းျမွင္းနဲ႔ ဝက္သားကို လိွမ္႔လိုက္ပါတယ္။ ခနေနေတာ့ မုန္လာဥနီကိုထည့္ပါတယ္။ ေနာက္ခနထပ္ေနေတာ့ ၾကက္သြန္နီထည့္ပါတယ္။ အရသာျမည္းပါတယ္။ အိုေကပီဆိုတာနဲ႔ ..ဝက္သားလဲ ႏူးပီထင္တာနဲ႔ ခရုဆီကို အေပၚကဆမ္းလိုက္ပါတယ္။ ပီးလဲပီးေရာ ေမႊပီးေတာ့ ေနာက္ဆံုးခ်ခါနီးမွ ၾကက္သြန္ျမိတ္နဲ႔ သီဟိုဋ္ေစ့ကို ထည့္ပီး မီးပိတ္လိုက္ပါတယ္။
မထင္မွတ္ပဲ တကယ္စားေကာင္းပါတယ္။
သူကလဲ ေျပာတယ္။ စားလို႔ေကာင္းတယ္တဲ့ း)
သရက္ခ်ဥ္သုတ္ကေတာ့ လြယ္လြယ္ေလးလို႔ ထင္တာပဲ။ မွန္မမွန္ေတာ့ သိဘူး။ အဲလိုပဲ သုတ္လိုက္တာပဲ။ မသုတ္ခင္ေတာ့ စဥ္းစားရတယ္ ။ ဘာေတြ ထည့္ရလဲလို႔.. း))
သရက္ခ်ဥ္၊ ၾကက္သြန္နီ ၊ ပုစြန္ေျခာက္မွဳန္႔ ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလီွးပီးဆီစိမ္းဆမ္း၊ ပဲမွဳန္႔နဲနဲထည့္ပီး ႏွမ္းေထာင္းေလးျဖဴးေတာ့ ဆားလို႔ေတာ့ ေကာင္းသားပါပဲ။
ပဲနီေလးဟင္းကေတာ့ အလြယ္ခ်က္ခ်င္ အဲ့ဟင္းကို အရည္ေသာက္ခ်က္တာ မ်ားတယ္။ အခုတေလာေတာ့ ကိုယ့္ခ်စ္ခ်စ္က ငရုတ္ရြက္ ၾကိဳက္တယ္ဆိုတာနဲ႔ ပဲနီေလးဟင္းထဲ ငရုတ္ရြက္ေတြ ခပ္ခပ္ထည့္ေနတာ ငရုတ္ပင္လဲ တရုပ္ေတြ ျမန္မာေျမကို တစစီဖဲ့ေနသလိုပဲ အပင္ေလးလဲ ၾကည့္မေကာင္းခ်င္ေတာ့ဘူး။
ငရုတ္ရြက္ စားေကာင္းသတဲ့။ စမ္းၾကည့္ေပါ့ေနာ္။
မွတ္ခ်က္။ဟင္းခ်က္နည္းမ်ားမွာ ရမ္းသမမ်ား ျဖစ္၍ ေမ႔မွာဆိုးလို႔ မွတ္တမ္းတင္ျခင္းျဖစ္ပါသည္။ ဒါမွ ေနာက္ခါ ျပန္ခ်က္ရင္ ၾကည္႔ဖို႔ေပါ့။
No comments:
Post a Comment