ျမန္မာျပည္မွာ ဆိုရင္ေတာ့ ပုစြန္ေတာင္ေစ်း ၾကည့္ျမင္တိုင္ညေစ်း နဲ႔ တရုပ္တန္းမွာ စားျဖစ္ေလ့ရိွပါတယ္။
အရမ္းလည္းၾကိဳက္ပါတယ္။ ကဲ..ေလေၾကာရွည္ေနပီ။
ပထမဆံုး ၾကက္ကို အသား အရိုး ကို ၾကိဳက္သေလာက္ သာျပင္ဆင္ပါ။ အသည္းအျမစ္ၾကိဳက္ လ်ွင္ထည့္ပါ။ ထံုးစံ အတိုင္း ဆား၊ ဆႏြင္းမ်ားမ်ား ထည့္ပီး နယ္ထားပါ။ နယ္ထားပီး ၁၅မိနစ္ေလာက္ေတာ့ ၾကာပါေစ။
ၾကက္သားတည္ထားတုန္း ပဲအစိမ္းမွဳန္႔ အနည္းငယ္ ကို ေရထည့္ပီး ေၾကေအာင္ ေမႊထားပါ။ပဲမွဳန္႔မ်ားလ်ွင္ မေကာင္းပါ။ ပဲအရည္က်ဲေလး ျဖစ္ေအာင္ ဂရုစို္က္ပါ။ ေမႊထားပီးသား အမွဳန္႔ကို ခုန ၾကက္အိုးတည္ထားေသာ အိုးအတြင္းကို ထည့္ပီး မီးနဲနဲ ျဖင့္တည္ပါ။ ပဲမကပ္သြားေအာင္ ဆူသည္အထိ ေမႊေပးပါ။ ဆူလာပီဆိုလ်ွင္ အရသာျမည္းပီး လိုသလို ျပင္ပါ။က်က္ပီဆိုလ်ွင္ ..သုတ္ဖို႔ျပင္ပါေတာ့မည္။
ၾကက္သားတည္ထားတုန္း လုပ္ေဆာင္ရမည္မ်ားမွာ
ငရုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလီွးပါ။
သံပုရာသီး လီွးပါ။
ငန္ျပာရည္
ငရုတ္သီးအက်က္အမွဳန္႔ ျပင္ဆင္ပါ။
ပူစီနံရြက္ လိုပါသည္။ ကိုယ္ကေတာ့ အိမ္က အပင္မွ ခူးလိုက္ပါသည္။
ၾကက္သားမ်ားကို အေနေတာ္ တံုးလိုက္ပါ။ အရိုးမ်ားကို လဲ အဆင္ေျပသလို တံုးပါေလ..။
ပီးလ်ွင္သုတ္လို႔ ရပါပီ။ တံုးထားေသာ ၾကက္သား ၾကက္ရိုး မ်ားအေပၚသို႔ ေဂၚဖီ ငရုတ္သီးစိမ္း ငန္ျပာရည္ ထည့္ကာ ပဲရည္ေလာင္းပါ။ ပီးလ်ွင္ ငရုတ္သီးအမွဳန္႔ထပ္ထည့္ကာ သံပုရာသီးညွစ္ပီး သုတ္လို႔ရပါသည္။ ပီးမွ ပါးပါးလီွးထားေသာ ပူစီနံရြက္ေလးအုပ္လိုက္ပါ။
ဒါဆိုလ်ွင္ အနံ့ အရသာျပည့္စံုေသာ ၾကက္သားသုတ္ေလး စားလို႔ရပါပီ။
ႀကိဳက္၏ စားခ်င္၏
ReplyDeleteခ်စ္အမႀကီး
ေရႊစင္ဦး
အမကို သိပ္ေကြ်းခ်င္တာေပါ့..
ReplyDeleteေနာက္တေခါက္ ျမန္မာျပည္ျပန္တဲ့အခါ ေတြ႔ျဖစ္ေအာင္ ေတြ႔မယ္ေနာ္..အမ
ညီမ